Наближава 9 май. Денят, в който Нацистка Германия капитулира и се

...
Наближава 9 май. Денят, в който Нацистка Германия капитулира и се
Коментари Харесай

Правят карта на паметниците на съветските окупатори в България

 Наближава 9 май. Денят, в който Нацистка Германия капитулира и се поставя край най-тежката война в историята. Ден, който де факто основава една нова ера в историята. Тази дата съвпада с Деня на успеха, който се празнува в бившия Съветски съюз и в Руската федерация. Във всички страни, които са били под руско въздействие има по не един инсталиран монумент на руската войска. Реално в България няма огромен град, в който сходен монумент да не е повдигнат. В Пловдив един подобен гордо стърчи към този момент 63 години. Става дума, несъмнено, за Альоша. За мнозина пловдивчани това е признакът на град, за други - неприличен монумент на руската окупация. Има доста разногласия и опити, Альоша да бъде демонтиран. само че несполучливи.

" Атлантическият съвет на България " разгласява интересен пост в обществените мрежи. Само би трябвало да се вметне, че съгласно тяхното определение, те гражданска и експертна организация,  Те настояват паметниците на " руския окупатор " да бъдат демонтирани неотложно и да бъдат изпратени в музея. По мотив 9 май те провеждат виртуална галерия на в цялата страна и  приканват жителите да им изпращат на фотоси на съветските монументи в техните родни градове. Според техните думи би трябвало да се създаде своеобразна карта на " болшевишката окупация " в България.

КАРТА НА НЕПРЕМАХНАТИТЕ СЪВЕТСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ

Тридесет години след рухването на Желязната завеса продължаваме да поносим паметниците на руския окупатор да стърчат в нашите градове! Примирихме ли се към този момент със знаците на окупацията?

Така ли ще оставим страната един ден на нашите деца?

Кремъл към този момент стартира да заплашва със правосъдна и извънсъдебна (!) кавга всеки задграничен водач, който дръзне да демонтира руски монумент в личната си страна! С гнет Москва се пробва да избави тези позорни знаци на окупацията в Европа. Кметът на Прага и двама районни кметове в града към този момент са под непрекъсната защита поради предотвратен опит на съветските секрети служби за отравяне с рицин... В Прага локалните управляващи демонтираха омразния монумент на маршал Конев и дадоха образец за национално достолепие и увереност.

В България обаче локалните управници разрешават да бъдат усърдно лъскани руските монументи, като единодушие за това руснаците получават и от най-неочакваните на пръв взор места (пресния образец с ремонтирания руски монумент в столичния регион " Лозенец " и единодушието на кмета от Демократична България...).

Атлантическият съвет на България упорства паметниците на руския окупатор да бъдат демонтирани неотложно и да бъдат изпратени в музея! Нашата битка за това ще продължи, до момента в който не почистим образа на българските градове от това позорно завещание.

По този мотив организираме виртуална галерия на паметниците на руските окупатори в България, които към момента не са демонтирани.

За реализацията на тази галерия разчитаме на всички вас. Моля, на нашия ФБ месинджър, като известие, ни изпращайте фотоси на към момента непремахнатите руските монументи от местата, където живеете или сте срещали такива из страната.

Благодарение на вашия сериозен фотографски взор ще можем да създадем изложбата оптимално цялостна, като ще публикуваме вашите фотоси с напътствие от кое обитаемо място са.

На 9 май, деня на Европа, ще открием нашата виртуална галерия, като в нея ще публикуваме вашите оферти. От тях по-късно ще изработим карта на руските монументи, които не престават да замърсяват с натрапчивото си наличие нашите градове.

Тези паметници на позора ни припомнят за неизпълнения ни към момента дълг да освободим страната от знаците на окупацията. Това изискуем на нашите деца, на нас самите и на паметта на стотиците хиляди жертви и репресирани от комунистическия гнет в България, натрапен след преврата на 9 септември 1944 година с оръжието на руската войска.

Моля, споделяйте тази концепция, с цел да доближи до допустимо най-вече хора!

Да бъдем почтени хора, с будно гражданско схващане и с изправени глави!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР